Nieuws

Inschrijvingen open cursussen GG. Puppy start al op 15 januari 2024 ( bij voldoende deelname)

Puppy Basis deze cursus ook voor niet leden! Wilt u lid worden en profiteren van onze voordelen schrijf u dan in als lid van onze vereniging. Het... Meer
 
27-05-2024 t/m 15-07-2024

PUPPY Gedrag en Gehoorzaamheid ( G & G)...

Meer
 
nieuwe aktiviteiten

Info

www.hondensportverenigingdevriendschap.nl
Als je eindelijk je pups van 10 weken begroet, hou dan rekening met dit beeld. Hun botten raken elkaar nog niet eens aan. Ze lopen zo mooi met grote soepele poten en wankele bewegingen omdat hun gewrichten volledig bestaan uit kraakbeen, spieren, pezen en ligamenten met huid. Niets is nog goed aangepast of heeft nog geen echte greep.

Als je ze te hard laat lopen of hun oefening niet beperkt om te voorkomen dat ze teveel doen tijdens deze periode, geef je ze niet de kans om goed te groeien. Elke grote sprong of race die springt en opgewonden veroorzaakt impact tussen de botten.
In redelijke hoeveelheden is dat niet problematisch en er zal een normale slijtage plaatsvinden.

Maar als je de pup van de bank of het bed laat springen, neem hem mee voor lange wandelingen, beschadig je dat gewricht in opleiding. Als je de pup laat bewegen op gladde tegels, beschadig je het gewricht.

Je hebt de kans om ze maar één keer te laten groeien. Een goed opgebouwd lichaam is iets van een uitstekende fokkerij en een goede opvoeding. Beide, niet één.

Als je volwassen bent, heb je de rest van je leven om te spelen en je bezig te houden met oefeningen met grote impact. Hou hem dus rustig nu hij nog klein is en geef hem het cadeau dat slechts één keer kan worden gegeven. 

Bron: clinique veterinair vetolistic
Plaats een reactie
*
*

 
Hondensportvereniging de Vriendschap | Kruklandsweg Deventer / Epse
Terug naar boven