Flyball

                                                                      

Is je hond gek op tennisballen? Werkt hij of zij graag voor je? En vind jij het leuk om samen met je hond een teamsport te doen? Dan is flyball echt iets voor jullie!

Je kunt flyball vergelijken met een estafette, maar dan met honden. Flyball is een sport waarbij je hond over vier hindernissen springt. Aan het einde van die vier hindernissen staat een apparaat waarin een tennisbal zit, je hond maakt een mooie draai op het apparaat, neemt de bal mee en springt terug over de vier hindernissen. Zodra de neus van jouw hond door de finish gaat, mag de volgende hond door de start/finish gaan. Dit gaat zo vier keer achter elkaar.

Het lijkt niet moeilijk, vier hindernisjes, een tennisbal… Eitje zou je denken. Maar niets is minder waar! Flyball is echt een conditioneringsport. Hoe vaker je het doet en dus herhaalt, hoe beter je hond het gaat snappen. Vooral het goed draaien op het apparaat vergt veel oefening. Met een goede draai zorg je ervoor dat de hond zich goed kan afzetten om zo nog sneller terug te komen. Maar nog belangrijker, je zorgt ervoor dat de hond op een veilige manier het apparaat bedient, zonder dat hij zijn lijf te zwaar belast.

Je mag beginnen met trainen als je hond een jaar is, hij is dan volgroeid en net als bij andere sporten mag je hem dan laten springen.

Cursusinformatie:

De lessen worden gegeven op de woensdagavonden van 19.30 – 20.00 uur. De cursus bestaat uit circa 12 lessen van een half uur.

Kosten: €25,- per cursus.

Er is een maximaal aantal cursisten per groep om de kwaliteit van de lessen te waarborgen. Voor deze cursus geldt daarom VOL=VOL.

Benodigdheden:

Een halsband/tuig en riem, kleine brokjes en/of een speeltje en HEEL VEEL GEDULD.

Tip:

Voer de hond niet kort voor aanvang van de training.

Locatie:

Alle trainingen worden gegeven op ons trainingsveld in Epse, nabij Deventer. Het veld ligt aan de Kruklandsweg in Epse.

Klik hier om u in te schrijven