Activiteiten

Jonge honden

Datum 7 sep
t/m30 nov 2020
Tijdstip 19:00 - 21:30 uur
Adres Kruklandsweg Deventer / Epse
Maximaal aantal deelnemers 10
Jonge honden

Voor wie?
De jonge honden cursus is het vervolg op de puppycursus, maar is ook toegankelijk voor nieuwe honden die de puppycursus niet gevolgd hebben. 
De jonge honden cursus is bestemd voor jonge honden vanaf 4 a 4 ½ maand tot 6 maanden.

Wanneer?

De lessen worden gegeven op de maandagavonden 19.30 uur en/of 20.40 uur. De cursus bestaat uit circa 14 lessen van 50 minuten. Er bestaat de mogelijkheid om tot 2 weken na aanvang van de cursus in te stromen met een jonge hond.
 

Kosten:
€40,- per cursus.
Er is een maximaal aantal cursisten per groep om de kwaliteit van de lessen te waarborgen. Voor deze cursus geldt daarom VOL=VOL.

Nog steeds trainen we op een rustige en speelse manier met beloning, maar er wordt in deze cursus al meer gewerkt met de verschillende commando’s en de beloningen met voer worden al langzaam afgebouwd. Uiteraard blijven we trainen op basis van beloning, maar belonen met voer maakt steeds meer plaats voor belonen met een speeltje, een aai en je stem.

Waar in de puppycursus nog de nadruk ligt op socialiseren en elkaar leren kennen, ligt de nadruk in de jonge honden cursus steeds meer op trainen en toe trainen richting gehoorzaamheid. Uiteraard is er nog steeds aandacht voor socialiseren, maar er wordt steeds meer gezocht naar een goede samenwerking tussen baas en hond om samen een doel te bereiken. In deze cursus wordt meer verwacht van de hond, maar ook van de baas!

Het is belangrijk dat het baasje consequent is en dat er thuis ook geoefend wordt met de hond.
 

Benodigdheden:

Een leren halsband en riem, een speeltje (bijvoorbeeld een flos of een tennisbal in een sok), kleine brokjes en HEEL VEEL GEDULD.
 

Tip:

Voer de hond niet kort voor aanvang van de training. Oefen thuis dagelijks meerdere keren een korte tijd. Liever 4 x 3 minuten dan 1 keer 10 minuten.

Locatie:
De lessen worden gegeven op het trainingsveld in Epse, nabij Deventer. Op het trainingsveld mogen honden niet met elkaar spelen en zijn honden altijd aangelijnd, tenzij de instructeur een andere instructie geeft!


Bijdrage:
  • Lid
    • € 40,-
Inschrijven is mogelijk tot 06-09-2020
Log in om in te schrijven op deze activiteit
Hondensportvereniging de Vriendschap | Kruklandsweg Deventer / Epse
Terug naar boven