Puppycursus

                                                          

De puppycursus is bestemd voor puppy’s vanaf 12 weken (na de tweede enting) tot 4 a 4,5 maanden.

De lessen worden op speelse wijze gegeven op het trainingsveld in Epse, nabij Deventer.

Het is belangrijk dat een pup  zo vroeg mogelijk gesocialiseerd wordt en dat hij went aan heel veel voorwerpen en situaties, zodat hij zich zonder problemen kan handhaven in de honden- en mensenwereld. Daarnaast is de aandacht voor het baasje erg belangrijk. We leren onze cursisten onder andere hoe ze het beste met hun hond kunnen spelen, hoe ze aandacht

van de pup kunnen krijgen en houden en hoe (nu nog kleine) problemen opgelost kunnen worden.

Er wordt op een rustige en speelse manier, dus zonder dwang, een start gemaakt met het aanleren van de basisoefeningen. Op het trainingsveld mogen de pups niet met elkaar spelen.

We werken in de puppycursus op basis van belonen. We gebruiken hiervoor brokjes, speeltjes en het enthousiasme van het baasje. Pas als de pup een oefening beheerst, wordt er een commando aan gekoppeld. De hoeveelheid brokjes kun je van de dagelijkse maaltijden afhalen, zodat de pup niet teveel voedsel binnenkrijgt. Het geven van brokjes wordt langzaam afgebouwd.

Het spelen met het baasje blijft de gehele cursus een belangrijk onderdeel. Het is belangrijk dat het baasje consequent is en dat er thuis ook geoefend wordt met de pup!

 

Cursusinformatie:

De lessen worden gegeven op de maandagavonden 19.30 uur en/of 20.30 uur. De cursus bestaat uit circa 14 lessen van 50 minuten. Er bestaat de mogelijkheid om tot 2 weken na aanvang van de cursus in te stromen met een nieuwe pup.

Kosten: €40,- per cursus. Er is een maximaal aantal cursisten per groep om de kwaliteit van de lessen te waarborgen. Voor deze cursus geldt daarom VOL=VOL.

 

Benodigdheden:

Een leren halsband en riem, een speeltje (bijvoorbeeld een flos of een tennisbal in een sok), kleine brokjes en HEEL VEEL GEDULD.

Tip:

Voer de hond niet kort voor aanvang van de training. Oefen thuis dagelijks meerdere keren een korte tijd. Liever 4 x 3 minuten dan 1 keer 10 minuten.

Locatie:

Alle trainingen worden gegeven op ons trainingsveld in Epse, nabij Deventer. Het veld ligt aan de Kruklandsweg in Epse.

Klik hier om u in te schrijven