Behendigheid

Oorspronkelijk is behendigheid gebaseerd op de paardenspringsport: het concours-hippique. Anders dan bij deze sport gaat het echter niet alleen maar om de hoogte of de breedte sprongen. Honden moeten onder andere over een schutting klimmen, door een tunnel en slurf rennen, over hoogtesprongen springen en tussen paaltjes manoeuvreren. Behendigheidssport vergt een positieve en uitbundige instelling van de handler en de hond. Op deze manier genieten ook de toeschouwers van dit prachtige spel.

In principe kan iedere gezonde normaal gebouwde hond mits in goede conditie aan behendigheid doen. De hond moet wel volgroeid zijn, dit is afhankelijk van het ras. Als stelregel wordt bij kleine honden de leeftijd van 1 jaar aangehouden. Middelgrote en grote honden zijn vanaf 1 ½ jaar voldoende volgroeid. Een aantal rassen is door hun specifieke bouw minder geschikt voor behendigheid, zoals grote zware honden.

Om deel te nemen aan de cursus dient de hond goed onder appèl te staan en moet de hond los van de riem kunnen werken.

Al sinds 1989 worden er bij De Vriendschap behendigheidstrainingen gegeven.
In 2005 zijn we van start gegaan met beginners- en gevorderdencursussen gebaseerd op de methode van Agilityclub Band. Dit betekent dat er altijd getraind wordt met een minimum aan druk en maximum aan veiligheid. We willen namelijk dat de hond leert door zijn eigen nieuwsgierigheid en dat hij plezier heeft in het spel met zijn baas (handler). Een hond gaat alleen in volle snelheid met een hoop plezier over het parcours als er tussen de twee 100 % vertrouwen is.

Cursusinformatie:       

De lessen worden gegeven op de woensdagavonden. De precieze tijden worden bepaald aan de hand van het aantal aanmeldingen (en daarmee het aantal groepen). De cursus bestaat uit circa 12 lessen.

Kosten: €42,50 per cursus. Er is een maximaal aantal cursisten per groep om de kwaliteit van de lessen te waarborgen. Voor deze cursus geldt daarom VOL=VOL.

Benodigdheden:

Een halsband en riem, een speeltje (bijvoorbeeld een bal), kleine brokjes, een redelijke conditie (ook de handler loopt en rent veel) en HEEL VEEL GEDULD.

Tip:

Voer de hond niet kort voor aanvang van de training.

Locatie:

Alle trainingen worden gegeven op ons trainingsveld in Epse, nabij Deventer. Het veld ligt aan de Kruklandsweg in Epse.

Klik hier om u in te schrijven